NMN-forskning gir lovende resultater.

Hjelper med fruktbarhet.

I en studie fra School of Medicine ved Jiangsu University i Kina ble det vist at NMN påvirker aldring av eggstokkene hos mus positivt ved å regulere mitokondrienes metabolisme på en effektiv måte. Studien gikk ut på å gi 40 uker gamle mus NMN i 20 uker.

Forskningsresultatene tyder på at NMN har potensial til å redde en redusert eggstokkreserve ved langtidsbehandling, noe som gir grunnlag for å utforske NMNs rolle i anti-aldringsterapi av eggstokkene ved å øke mitofaginivået i granulosacellene.

Kilde:

PubMed PMID 34801690

Dobling av telomerlengden.

Ifølge en studie med deltakelse fra Chongqing Medical University i Kina viste det seg at mannlige deltakere som tok 300 mg NMN daglig i 90 dager, fikk en dobling av telomerlengden i blodcellene.

Dette er betydelig siden telomerlengden regnes som en molekylær målestokk for aldring.

Disse funnene tyder på at oral NMN i middelalderen kan være en effektiv strategi for å forsinke aldring.

En dobling av telomerlengden på bare 90 dager er overraskende raskt og viser at NMN kan være mer effektivt mot aldring enn først antatt.

Kilde:

PubMed PMC8667784

Regenerering av nyrer.

Wakino og kolleger fra Tokushima University i Japan fant i en ny studie publisert i september 2022 at NMN-behandling gjenoppretter viktige nyreceller som filtrerer avfall (podocytter) og reduserer antall nyre vevs lesjoner i en musemodell for nyresykdom som ligner naturlig aldring.

NMN øker aktiveringen av et enzym som fremmer lang levetid, kalt Sirtuin-1, og som reduserer skader på nyreceller. Dette er enda en studie som viser at aldring av nyrene kan behandles effektivt med NMN, og at nyrefunksjonen kan gjenopprettes.

Kilde: Researchgate